Welcome to GOA.HU Psychedelic Trance Community Mark forums read | View Forum Leaders
GOA.HU Psychedelic Trance CommunityEszmecsere Filozófiai mélységektől az érzelmi magaslatokig

Válaszol
Téma eszközök Megjelenítési módok
Társadalom,pszichológia,emberek...
 
  #1  
Régi 2007-01-03, 13:27
Maris logója
Maris Maris nem elérhető
Feeling good
 
Csatlakozott: 05-05-14
Hely: Mopszfarm
Összes hozzászólás: 22.353
Blog Entries: 14
Maris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embere
Üzenetküldés MSN-en keresztül Maris részére
Question Társadalom,pszichológia,emberek...

Hiánypótlónak szánom ezt a topikot,mert rengeteg helyen folyik/folyt már erről a szó,de miért ne legyen egy helyen?!

Élet az Interneten
Az elveszett, és nagyon vágyott intim kapcsolatok, közösségek élednek újjá ilyen módon. A fiatalok folyamatosan, és nagy érzelmi töltéssel megosztják egymással az élményeiket, akár 10 percenként is.

Az Internetet ugyan eleinte csak a tudós közösség használta információcserére, ez praktikusan elektronikus levelezést jelentett, de a világháló megjelenésével igen gyors fejlődésnek indult. A WEB óriási adattár és piactér, ahol ma már szinte minden információ elérhető, ahol tanulni, kereskedni, játszani, dolgozni lehet. A szélessáv terjedésével az elmúlt néhány évben olyan, eddig sosem volt lehetőségek nyíltak meg, amelyek napjainkban átalakítják a médiát. Gondolok itt a nyilvános internetes naplókra, a blogokra, és új lehetőséget hoznak a társas kapcsolatok létesítésére és ápolásra. Példaként álljon itt a magyar iwiw története. A Wikipédia, a mindenki által írható, szerkeszthető internetes lexikon szerint: Az ismerősök felkutatására, kapcsolatok létesítésére és ápolására alkalmas weboldal 2002. április 14-én kezdte meg működését. A rendszerbe csak meghívással lehet bekerülni. Regisztrációkor az új tag nevét és e-mail címét tárolja a rendszer, de az emberek megadhatják, és többnyire meg is adják életkorukat, foglalkozásukat, érdeklődési körüket. Vagyis a rendszer nem anonim. Éppen ellenkezőleg, arra szolgál, hogy valóságos emberek valóságos kapcsolatainak adjon teret. A 2005-ben megújult oldal látogatóinak létszáma exponenciálisan növekszik. Idén márciusban a tagok száma meghaladta az ötszázezret, július 18-án érte el az egymilliót. A rendszer ismeretségi hálót rajzol a tagok között, a kapcsolatok száma mára meghaladta a hatvanmilliót. De vajon mi okozza ezt a hihetetlen érdeklődést? Miért tölt ennyi ember ennyi időt ebben a virtuális közösségi térben Magyarországon? És persze nemcsak Magyarországon, hiszen ilyen oldalak szép számmal, és tagok tíz- és tízmillióival működnek a világon. Az új kapcsolati lehetőségek vizsgálata mára már a szakembereknek is fontos. Egyed László Síklaki István szociálpszichológus véleményét kérdezte.

- Valaha, akkor amikor még nagyon kicsi volt a mobilitás, amikor egy kis faluban volt egy viszonylag zárt közössége egy generációnak, akkor ezek nagyon szorosak voltak. Ehhez képest volt egy olyan időszak, amikor ezek felbomlottak, követhetetlenné váltak, és ezek bizonyára nagyon komoly konfliktusokkal jártak az egyének és a közösségek számára. Most, minthogyha ez az új médium helyrebillentené egy kicsit a dolgot, hogy azt a fajta intimitást, amit valaha az immobilitás lehetővé tett, most egy mobilis társadalomban, egy nagyon-nagyon mobilis társadalomban rekonstruálni lehet ezekkel a kommunikációs eszközökkel.

Nagyon markánsan tapasztalható, hogy sokkal intenzívebb ezeknek a kisebb közösségeknek a kommunikációja, az együttgondolkodása, az együttérzése. Megosztják, akár tízpercenként, egymással az érintkezéseiket. Tehát ilyen értelemben én azt látom, hogy sokkal intenzívebbé vált a társas élet ebben a generációban, pontosan ezáltal az eszköz által. És hogyha optimistán fogjuk fel ezt a dolgot, akkor az elidegenítés ellen hatnak. Jobban, intimebben szerveződött fiatal emberek csoportjaira számíthatunk a következő évtizedekben, mint amik ezt megelőzően voltak. Azt látom, hogy azok a hagyományos szerveződési, társadalmi szerveződési, csoportszerveződési formák és motívumok amik eddig megvoltak, nagyságrenddel hatékonyabban működnek tovább.
__________________

Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban. - Tolsztoj
Válaszol idézettel
  #2  
Régi 2007-01-03, 18:57
Maris logója
Maris Maris nem elérhető
Feeling good
 
Csatlakozott: 05-05-14
Hely: Mopszfarm
Összes hozzászólás: 22.353
Blog Entries: 14
Maris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embere
Üzenetküldés MSN-en keresztül Maris részére
Alapbeállítás re: Társadalom,pszichológia,emberek...

Tavaly nagyjából minden 30. amerikai átesett valamilyen plasztikai beavatkozáson, de az ilyen műtétek hasznáról, illetve veszélyeiről változatlanul vitatkoznak a szakértők, s az újabb kutatások arra utalnak, hogy a műtöttek között az átlagosnál magasabb az öngyilkossági arány, de nem az operációk, hanem az azokhoz vezető a pszichológiai problémák miatt.

Múlt évben a 300 milliós Amerikai Egyesült Államokban 291 ezer nő csináltatott szilikonos mellet magának, 324 ezren végeztettek zsírleszívást és 231 ezren varratták fel szemráncaikat. A ritkább plasztikai sebészeti beavatkozásokat és a kevésbé invazív Botox injekciókat is számítva, az amerikai plasztikai sebészek szövetségének becslése szerint múlt évben összesen 10.2 millió kozmetikai célú beavatkozást végeztettek az amerikaiak.

David Sarwer, a Pennsylvania egyetem klinikai pszichológus és testkép-zavar kutató professzora a Plasztikai és rekonstruktív sebészet (Plastic and Reconstructive Surgery) című szakfolyóiratban megjelent tanulmánya szerint az amerikai nők több, mint 56, és a férfiak több mint 43 százaléka elégedetlen a kinézetével, s ez nagy késztető erő, ebből táplálkozik a divat, a kozmetikumok, a sport, a fogyókúra, és a plasztikai sebészet.

Az elégedetlenségből könnyen kifejlődik a kóros alaktalanság-érzet vagy más néven testképzavar (body dysmorphic disorder, BDD), Sarwer szerint az amerikai egyetemista lányok 2,5 százaléka eljut idáig. Az egészségügyi szempontból nem teljesen kockázatmentes plasztikai műtéteket általában a tartós pszichológiai előnyök miatt támogatja az orvostudomány. Eltekintve attól, hogy - amint az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerhatóság (FDA) röpirata írja - "a szilikon mellek nem tartanak egy életen át", a pszichológiai előnyök sem tartósak.

Kérdés, hogy mekkora, és milyen tartós mentális javulást okoz egy plasztikai műtét. David Sarwer adatai szerint a plasztikai beavatkozáson átestek között továbbra is az átlagnál gyakoribbak a pszichés rendellenességek. Például 18 százalékuk szed depresszió ellenes gyógyszert, míg az országos átlag csak 5 százalék. "Természetesen" az átlagnál több közöttük a kóros testképzavarban szenvedő. Az operáltak egy ideig elégedettek magukkal, azután figyelmük más testrészük ellen fordul, kiújul bennük az alaktalanság-érzet.

A testképzavaros személyek között pedig az átlagnál 45-ször gyakrabban fordul elő öngyilkosság - írja Katharine Phillips pszichiáter az Amerikai Pszichiáter Társulat tudományos folyóiratában. Mindez magyarázhatja több nagy felmérés váratlan eredményét, miszerint a szilikonos mellű nők között két-háromszor gyakoribb az öngyilkosság. A kutatók egy 13 ezer amerikai és 24 ezer kanadai nő sorsát követő vizsgálatnál arra számítottak, hogy az operált szépségeknél gyakrabban fordul elő rákos, vagy autoimmun betegséget, de szignifikáns különbség csak az öngyilkossági rátában mutatkozott - idézte az American Journal of Epidemiology című szakfolyóiratot a The New Scientist című angol tudományos magazin.
__________________

Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban. - Tolsztoj
Válaszol idézettel
  #3  
Régi 2007-01-03, 21:44
tony logója
tony tony nem elérhető
Nem viccelek
 
Csatlakozott: 05-05-15
Hely: Complex
Összes hozzászólás: 1.351
tony is a splendid one to beholdtony is a splendid one to beholdtony is a splendid one to beholdtony is a splendid one to beholdtony is a splendid one to beholdtony is a splendid one to beholdtony is a splendid one to behold
Üzenetküldés MSN-en keresztül tony részére
Alapbeállítás re: Társadalom,pszichológia,emberek...

hát szomorú, felgyorsult élet , vadkapitalizmus , hetente-havonta változó trendek ...
valahogy vissza kéne szoknunk a régebbi élettempóra és értékekre csak ahhoz azokat is trendivé kéne tenni és ezzel az értelmét is elvennénk a dolognak... folyt köv...
__________________
Jackass 4ever!- Mi a fészkes fenét keresünk itt a sivatag közepén?
(\__/)
(O.o )
(> < )<---this is acidbunny he like to take some pot into his carrotpancake

Válaszol idézettel
  #4  
Régi 2007-01-04, 09:50
FoX logója
FoX FoX nem elérhető
Adeptus
 
Csatlakozott: 05-05-16
Hely: behind the beyond
Összes hozzászólás: 17.321
FoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embere
Üzenetküldés MSN-en keresztül FoX részére
Alapbeállítás re: Társadalom,pszichológia,emberek...

Idézet:
Maris eredeti hozzászólása
Az elégedetlenségből könnyen kifejlődik a kóros alaktalanság-érzet vagy más néven testképzavar (body dysmorphic disorder, BDD), Sarwer szerint az amerikai egyetemista lányok 2,5 százaléka eljut idáig.
Lattam nemreg egy filmecsket arrol, hogy vannak oldalak, ahol segitenek azoknak a szerencses fiatal holgyeknek, akik anorexiasok szeretnenek lenni. Azt hirdetik, hogy az anorexia nem betegseg, hanem egy eletstilus. Tippeket adnak, hogyan titkold el a szuleid elol, hogy nem eszel, hogyan erheted el, hogy ne kivand a kajat, stb.

Idézet:
Maris eredeti hozzászólása
Az egészségügyi szempontból nem teljesen kockázatmentes plasztikai műtéteket általában a tartós pszichológiai előnyök miatt támogatja az orvostudomány. Eltekintve attól, hogy - amint az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerhatóság (FDA) röpirata írja - "a szilikon mellek nem tartanak egy életen át", a pszichológiai előnyök sem tartósak.
Ez szerintem lol... tartos pszichologiai elonyok... gondolom aki ezt hangoztatja annak szep penzeket fizetnek a plasztikai mutett vegzo cegek

Idézet:
Maris eredeti hozzászólása
Kérdés, hogy mekkora, és milyen tartós mentális javulást okoz egy plasztikai műtét. David Sarwer adatai szerint a plasztikai beavatkozáson átestek között továbbra is az átlagnál gyakoribbak a pszichés rendellenességek. Például 18 százalékuk szed depresszió ellenes gyógyszert, míg az országos átlag csak 5 százalék. "Természetesen" az átlagnál több közöttük a kóros testképzavarban szenvedő. Az operáltak egy ideig elégedettek magukkal, azután figyelmük más testrészük ellen fordul, kiújul bennük az alaktalanság-érzet.
hat ezer lol...
__________________

Unatkozik? Vásároljon mosómedvét!
Válaszol idézettel
  #5  
Régi 2007-01-04, 11:08
Maris logója
Maris Maris nem elérhető
Feeling good
 
Csatlakozott: 05-05-14
Hely: Mopszfarm
Összes hozzászólás: 22.353
Blog Entries: 14
Maris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embere
Üzenetküldés MSN-en keresztül Maris részére
Alapbeállítás re: Társadalom,pszichológia,emberek...

Idézet:
FoX eredeti hozzászólása
Lattam nemreg egy filmecsket arrol, hogy vannak oldalak, ahol segitenek azoknak a szerencses fiatal holgyeknek, akik anorexiasok szeretnenek lenni. Azt hirdetik, hogy az anorexia nem betegseg, hanem egy eletstilus. Tippeket adnak, hogyan titkold el a szuleid elol, hogy nem eszel, hogyan erheted el, hogy ne kivand a kajat, stb.
én olyat olvastam egy Feldmár előadásban, h az anorexia nem is testképzavar, hanem lázadás az anyánk ellen,mert ő jelképezi az ételt,tehát ha nem eszünk akkor ellene lázadunk...csak senki nem tárja fel az okokat,csak megbélyegzi,h anorexiás.Hát én ebben nem hiszek...
viszont ez elég gáz,h egy akár halálos kimenetelű betegségre buzdítanak...

akinek a TV meg a magazinok az elsőszámú információforrás a világról az persze,h belekeveredik egy "nekem miért nincs ilyen jó testem" spirálba,hiszen 90% ilyen nőket lát+nem alakult ki nála az a kritikai érzék,h léteznek ennél kicsit magasabbrendű értékek is.
__________________

Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban. - Tolsztoj
Válaszol idézettel
  #6  
Régi 2007-01-04, 11:35
mokusmali mokusmali nem elérhető
Megrögzött fórumozó
 
Csatlakozott: 05-08-29
Összes hozzászólás: 2.320
mokusmali egy kincsmokusmali egy kincsmokusmali egy kincs
Alapbeállítás re: Társadalom,pszichológia,emberek...

Idézet:
Maris eredeti hozzászólása
én olyat olvastam egy Feldmár előadásban, h az anorexia nem is testképzavar, hanem lázadás az anyánk ellen,mert ő jelképezi az ételt,tehát ha nem eszünk akkor ellene lázadunk...csak senki nem tárja fel az okokat,csak megbélyegzi,h anorexiás.Hát én ebben nem hiszek...
viszont ez elég gáz,h egy akár halálos kimenetelű betegségre buzdítanak...

akinek a TV meg a magazinok az elsőszámú információforrás a világról az persze,h belekeveredik egy "nekem miért nincs ilyen jó testem" spirálba,hiszen 90% ilyen nőket lát+nem alakult ki nála az a kritikai érzék,h léteznek ennél kicsit magasabbrendű értékek is.
az anorexia hátterében tényleg kevésbé állnak a modellek által sugallt ideálok. És inkább tényleg a családi háttér a meghatározó. Legalábbis mindenféle szakkönyvekben ezt olvastam. és én el is tudom hinni.
Akinek csak a tv meg a magazinok az infoforrása, az is látja ugyanúgy az embereket maga körül, jár suliba, stb... kritikai érzéke kialakulhat. És aki amúgy utálja az ilyen magazinokat az is lehet folyton elégedetlen önmagával... azt mondják, hogy az önbizalomhiány is családi és egyéb klső hatások következménye. nem az újságoké.

Utoljára módosítva: mokusmali által : 2007-01-04 11:38
Válaszol idézettel
  #7  
Régi 2007-01-04, 11:37
FoX logója
FoX FoX nem elérhető
Adeptus
 
Csatlakozott: 05-05-16
Hely: behind the beyond
Összes hozzászólás: 17.321
FoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embere
Üzenetküldés MSN-en keresztül FoX részére
Alapbeállítás re: Társadalom,pszichológia,emberek...

Idézet:
Maris eredeti hozzászólása
én olyat olvastam egy Feldmár előadásban, h az anorexia nem is testképzavar, hanem lázadás az anyánk ellen,mert ő jelképezi az ételt,tehát ha nem eszünk akkor ellene lázadunk...csak senki nem tárja fel az okokat,csak megbélyegzi,h anorexiás.Hát én ebben nem hiszek...
viszont ez elég gáz,h egy akár halálos kimenetelű betegségre buzdítanak...

akinek a TV meg a magazinok az elsőszámú információforrás a világról az persze,h belekeveredik egy "nekem miért nincs ilyen jó testem" spirálba,hiszen 90% ilyen nőket lát+nem alakult ki nála az a kritikai érzék,h léteznek ennél kicsit magasabbrendű értékek is.
En sem hiszek abban, hogy kizarolagosan az az oka, amit Feldmar mondott, csak reszben. Szerintem lehetseges, hogy egy olyan leanyzo, akin az anyja eroteljesen uralkodik, ezen a modon lazad. Na nem ugy, hogy leul otthon az agyra, es kitalalja, hogy "en most ugy lazadok fel az anyam ellen, hogy anorexias leszek" Ezek a folyamatok a tudatalattiban zajlanak. Ahogy azoknal is, akik azert kezdenek fogyozni, hogy olyanok legyenek, mint a magazinok megphotoshoppolt modelljei.
Szerintem ezek a lanyok szenvednek, es a szenvedesuket egy olyan dologgal probaljak kivaltani, amivel csak meg jobban sodrodnak bele. Az anorexia nem maga a betegseg, en ugy gondolom, hanem a psziches betegseg fizikai megnyilvanulasa.
__________________

Unatkozik? Vásároljon mosómedvét!
Válaszol idézettel
  #8  
Régi 2007-01-04, 11:48
Maris logója
Maris Maris nem elérhető
Feeling good
 
Csatlakozott: 05-05-14
Hely: Mopszfarm
Összes hozzászólás: 22.353
Blog Entries: 14
Maris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embere
Üzenetküldés MSN-en keresztül Maris részére
Alapbeállítás re: Társadalom,pszichológia,emberek...

Idézet:
mokusmali eredeti hozzászólása
az anorexia hátterében tényleg kevésbé állnak a modellek által sugallt ideálok. És inkább tényleg a családi háttér a meghatározó. Legalábbis mindenféle szakkönyvekben ezt olvastam. és én el is tudom hinni.
Akinek csak a tv meg a magazinok az infoforrása, az is látja ugyanúgy az embereket maga körül, jár suliba, stb... kritikai érzéke kialakulhat. És aki amúgy utálja az ilyen magazinokat az is lehet folyton elégedetlen önmagával... azt mondják, hogy az önbizalomhiány is családi és egyéb klső hatások következménye. nem az újságoké.
feltáratlanok még a betegség komplex okai,viszont sztem az tény, h azóta vált ennyire globális problémává,mióta bejöttek a sáska modellek...

a második részt meg saját környezetemen tapasztalom...h 14-15éves lányoknak az a legnagyobb problémájuk,h nincs pasijuk,dagadtak és h a cosmoban az ajándék lila körtömlakk volt és nem kék ami megy a szeméhez.ha meg megkérdezed h olvas e vmit...igen...magazinokat ijesztő
__________________

Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban. - Tolsztoj
Válaszol idézettel
  #9  
Régi 2007-01-04, 12:15
FoX logója
FoX FoX nem elérhető
Adeptus
 
Csatlakozott: 05-05-16
Hely: behind the beyond
Összes hozzászólás: 17.321
FoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embere
Üzenetküldés MSN-en keresztül FoX részére
Alapbeállítás re: Társadalom,pszichológia,emberek...

Idézet:
Maris eredeti hozzászólása
feltáratlanok még a betegség komplex okai,viszont sztem az tény, h azóta vált ennyire globális problémává,mióta bejöttek a sáska modellek...

a második részt meg saját környezetemen tapasztalom...h 14-15éves lányoknak az a legnagyobb problémájuk,h nincs pasijuk,dagadtak és h a cosmoban az ajándék lila körtömlakk volt és nem kék ami megy a szeméhez.ha meg megkérdezed h olvas e vmit...igen...magazinokat ijesztő
hallod ez akkor is igy volt, amikor en 14-15 eves voltam, csak akkor nem cosmot olvastak Ez volt kabe 13-14 evvel ezelott. Raadasul videken, szoval varosban gondolom fokozottan. Az osztalyban (altalanos 8.) vagy 10-en voltunk lanyok, ebbol en olvastam, es az egyik osztalytarsnom, a tobbiek meg fiuztak, meg ilyenek. Mondjuk annak, hogy en nem fiuztam nem az volt az oka, hogy 14 evesen egyaltalan nem erdekeltek a fiuk.
Vegulis az szerintem termeszetes, hogy elkezdenek a fiuk irant erdeklodni a lanyok, mert en ugy tudom, serdulokorban kezdodik a pszichoszexualis fejlodes genitalis szakasza (12 eves kor korul van egy pangasos szakasz), ahol a serduloknek felnott nemi vagyaik vannak, es igyekszenek azokat kielegiteni. Abban mar nem vagyok biztos, hogy az emiatt van-e, hogy csak cosmot olvas egy 14-15 eves, es hogy nem erdekli mas, csak a koromlakk sztem ez man annak a kerdese is, hogy milyen kornyezetben nott fel. ha visszagondolok erre az idoszakra, azok a lanyok, akiket a fiuk, es a koromlakk erdekelte fokeppen, azota ferjhez mentek es gyerekuk van, tehat az o szamukra a karriert mintha a ferj megszerzese es a gyerekszules jelentene.
__________________

Unatkozik? Vásároljon mosómedvét!
Válaszol idézettel
  #10  
Régi 2007-01-04, 12:37
freeman logója
freeman freeman nem elérhető
Megrögzött fórumozó
 
Csatlakozott: 05-05-14
Összes hozzászólás: 2.656
freeman elismerésnek örvendfreeman elismerésnek örvend
Alapbeállítás re: Társadalom,pszichológia,emberek...

Én úgy gondolom, hogy amikor a nők annyira nagyon igyekeznek szépen kinézni, meg annyira nagy hangsúlyt fektetnek a ruhájukra, a körömlakkjukra, a sminkre stb stb, akkor valójában nem is azért teszik, hogy kívánatosabbak legyenek, hanem a többi nő miatt...

persze ez is tudatalatti, részben... kb ugyanaz a "dominanciaharc" ami a férfiak között megvan és sportokban, politikában, mobiltelefonokban és autókban megfigyelhető, az a nőknél is megvan, csak sokkal kifinomultabban, és jobban a szinfalak mögött zajlik.
Ennek oka szerintem az olyan általános női tulajdonságokban kereshetőek mint a testbeszéd veleszületett (általában) hibátlan értelmezése, és általában a kommunikáció implicit (rejtett) formáinak preferálása a harsány egyértelmü fizikai dolgokkal szemben... apró utalások, jelek stb.

persze ez csak általánosítás, de szerintem megfigyelhető nagyon sok helyen.
__________________
Erase your name out of the book of death.
Rewrite your name in the book of life.
Válaszol idézettel
  #11  
Régi 2007-01-04, 12:44
FoX logója
FoX FoX nem elérhető
Adeptus
 
Csatlakozott: 05-05-16
Hely: behind the beyond
Összes hozzászólás: 17.321
FoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embere
Üzenetküldés MSN-en keresztül FoX részére
Alapbeállítás re: Társadalom,pszichológia,emberek...

Idézet:
freeman eredeti hozzászólása
Én úgy gondolom, hogy amikor a nők annyira nagyon igyekeznek szépen kinézni, meg annyira nagy hangsúlyt fektetnek a ruhájukra, a körömlakkjukra, a sminkre stb stb, akkor valójában nem is azért teszik, hogy kívánatosabbak legyenek, hanem a többi nő miatt...

persze ez is tudatalatti, részben... kb ugyanaz a "dominanciaharc" ami a férfiak között megvan és sportokban, politikában, mobiltelefonokban és autókban megfigyelhető, az a nőknél is megvan, csak sokkal kifinomultabban, és jobban a szinfalak mögött zajlik.
Ennek oka szerintem az olyan általános női tulajdonságokban kereshetőek mint a testbeszéd veleszületett (általában) hibátlan értelmezése, és általában a kommunikáció implicit (rejtett) formáinak preferálása a harsány egyértelmü fizikai dolgokkal szemben... apró utalások, jelek stb.

persze ez csak általánosítás, de szerintem megfigyelhető nagyon sok helyen.
egy no egy masik novel verseng a kinezetben, azert, hogy o legyen, akit a pasi valaszt. tehat az alapveto ok a pasi, nem a masik no.. nem? vagyis megiscsak azert teszik, mert kivanatosabbak akarnak lenni a pasi szemeben, mint a masik no ez dominanciaharc, ebben szerintem igazad van. hiszen az alfa him megszerzese a tet
__________________

Unatkozik? Vásároljon mosómedvét!
Válaszol idézettel
  #12  
Régi 2007-01-04, 12:55
FoX logója
FoX FoX nem elérhető
Adeptus
 
Csatlakozott: 05-05-16
Hely: behind the beyond
Összes hozzászólás: 17.321
FoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embere
Üzenetküldés MSN-en keresztül FoX részére
Alapbeállítás re: Társadalom,pszichológia,emberek...

az intuitiv kepessegek erossege kozotti kulonbseg szerintem a ferfi noi szerepek massagaban talalhato. egy ferfinak mas a szerepe, mint a nonek. biologiai (eleve mas hormon), psziches, es spiritualis szinten is.

egyebkent pl. a felelem nagyon jo arra, hogy az embernek kielezodjenek az erzekei. Akar pasi, akar no az illeto. Mig egy mondjuk ugy nem felos, nem feltekeny ferfi nem veszi eszre, ki az, aki potencialis vetelytars lehet, egy feltekeny egybol rajon, a legaprobb jelekbol.
__________________

Unatkozik? Vásároljon mosómedvét!
Válaszol idézettel
  #13  
Régi 2007-01-04, 13:38
Maris logója
Maris Maris nem elérhető
Feeling good
 
Csatlakozott: 05-05-14
Hely: Mopszfarm
Összes hozzászólás: 22.353
Blog Entries: 14
Maris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embere
Üzenetküldés MSN-en keresztül Maris részére
Alapbeállítás re: Társadalom,pszichológia,emberek...

Idézet:
FoX eredeti hozzászólása
sztem ez man annak a kerdese is, hogy milyen kornyezetben nott fel. ha visszagondolok erre az idoszakra, azok a lanyok, akiket a fiuk, es a koromlakk erdekelte fokeppen, azota ferjhez mentek es gyerekuk van, tehat az o szamukra a karriert mintha a ferj megszerzese es a gyerekszules jelentene.
persze ez a neveltetés kérdése,de ha már a felnőtteknél értékáttolódásról beszélünk akkor sajnos a gyerekeknél is óhatatlanul is felbukkan ez a tendencia. már a családok nem látják el az elsőszámú szocializáló közeget,sok ok miatt...ezért a gyerek a kortárscsoportokhoz csapódik...ott nem fognak neki erkölcsi értékeket átadni stb...a szülő meg örül,h legalább elfoglalja magát.mert nem kell feltétlenül csak a devianciákra gondolnunk...amíg nem jön haza 15évesen teletetoválva meg punkhajjal addig a szülő nem fogja észrevenni,h a kislányom felszínes ember lett.
mindig így volt, gondolom de most az életkori határok csökkenek...
__________________

Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban. - Tolsztoj
Válaszol idézettel
  #14  
Régi 2007-01-04, 13:42
Maris logója
Maris Maris nem elérhető
Feeling good
 
Csatlakozott: 05-05-14
Hely: Mopszfarm
Összes hozzászólás: 22.353
Blog Entries: 14
Maris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embere
Üzenetküldés MSN-en keresztül Maris részére
Alapbeállítás re: Társadalom,pszichológia,emberek...

Idézet:
FoX eredeti hozzászólása
egy no egy masik novel verseng a kinezetben, azert, hogy o legyen, akit a pasi valaszt. tehat az alapveto ok a pasi, nem a masik no.. nem? vagyis megiscsak azert teszik, mert kivanatosabbak akarnak lenni a pasi szemeben, mint a masik no ez dominanciaharc, ebben szerintem igazad van. hiszen az alfa him megszerzese a tet
jaja...ha evolúciós oldalról közelítünk akkor a nő célja kiválasztani a legjobb tualdonságokkal rendelkező legtermékenyebb hímet.de amíg ezek a hímek a szilikon csöcsök után forognak...addig a nő persze h igyekezni fog és persze,h az ő testképe fog torzulni...mert ezek 100%érzelmi dolgok...racionalizálhatjuk...de ebben mindig az érzelmeink fognak dönteni. mondhatom én magamnak h nem érdekel....de mégis utálom ezeket a lányokat...azért mert magamnak se vallom be h ez igazságtalanság
__________________

Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban. - Tolsztoj
Válaszol idézettel
  #15  
Régi 2007-01-04, 14:28
FoX logója
FoX FoX nem elérhető
Adeptus
 
Csatlakozott: 05-05-16
Hely: behind the beyond
Összes hozzászólás: 17.321
FoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embereFoX a fórum leghíresebb embere
Üzenetküldés MSN-en keresztül FoX részére
Alapbeállítás re: Társadalom,pszichológia,emberek...

Idézet:
Maris eredeti hozzászólása
jaja...ha evolúciós oldalról közelítünk akkor a nő célja kiválasztani a legjobb tualdonságokkal rendelkező legtermékenyebb hímet.de amíg ezek a hímek a szilikon csöcsök után forognak...addig a nő persze h igyekezni fog és persze,h az ő testképe fog torzulni...mert ezek 100%érzelmi dolgok...racionalizálhatjuk...de ebben mindig az érzelmeink fognak dönteni. mondhatom én magamnak h nem érdekel....de mégis utálom ezeket a lányokat...azért mert magamnak se vallom be h ez igazságtalanság
ezt enis igy erzem. mmint hogy igazsagatalansag. Am a szilikon csocs utan forgo pasik adjak a lovat a szlikoncicak ala... vegulis... mindket oldal megerdemli a masikat.
__________________

Unatkozik? Vásároljon mosómedvét!
Válaszol idézettel
  #16  
Régi 2007-01-04, 14:42
fufala logója
fufala fufala nem elérhető
Halhatatlan
 
Csatlakozott: 07-01-04
Hely: london
Összes hozzászólás: 13.474
fufala a fórum leghíresebb emberefufala a fórum leghíresebb emberefufala a fórum leghíresebb emberefufala a fórum leghíresebb emberefufala a fórum leghíresebb emberefufala a fórum leghíresebb emberefufala a fórum leghíresebb emberefufala a fórum leghíresebb emberefufala a fórum leghíresebb emberefufala a fórum leghíresebb emberefufala a fórum leghíresebb embere
Alapbeállítás re: Társadalom,pszichológia,emberek...

az anorexiáról csak annyit, h főleg az olyan lányok esnek ebbe a csapdába akik maximalisták, és ezt a szüleiktől "öröklik", vmint a kedves mamájuk nem fogadja el őket úgy ahogy vannak, hanem folyton rájuk akarja erőszakolni az elképzeléseit
Válaszol idézettel
  #17  
Régi 2007-01-04, 14:45
fufala logója
fufala fufala nem elérhető
Halhatatlan
 
Csatlakozott: 07-01-04
Hely: london
Összes hozzászólás: 13.474
fufala a fórum leghíresebb emberefufala a fórum leghíresebb emberefufala a fórum leghíresebb emberefufala a fórum leghíresebb emberefufala a fórum leghíresebb emberefufala a fórum leghíresebb emberefufala a fórum leghíresebb emberefufala a fórum leghíresebb emberefufala a fórum leghíresebb emberefufala a fórum leghíresebb emberefufala a fórum leghíresebb embere
Alapbeállítás re: Társadalom,pszichológia,emberek...

a szilikon cuccokról meg csak annyit,h rossz,ha valaki nem látja úgy szépnek magát,ahogy sikrült
és nem tudja magát elfogadni, azt gondolja,h ilyen külsődleges dolgokon múlik a boldogság, meg a társ megtalálása
én is sokáig voltam komplexusos bevallom őszintén, de már nem érdekel
szép vagyok és kész!
Válaszol idézettel
  #18  
Régi 2007-01-04, 14:46
naba logója
naba naba nem elérhető
Megrögzött fórumozó
 
Csatlakozott: 06-03-14
Összes hozzászólás: 3.382
naba fényesen világító üstökösnaba fényesen világító üstökösnaba fényesen világító üstökösnaba fényesen világító üstökösnaba fényesen világító üstökösnaba fényesen világító üstökös
Alapbeállítás re: Társadalom,pszichológia,emberek...

most ugrott be hogy szilikonvolgybol nem csak san fransico bayi van, meg nem csak foldrajzi kepzodmeny

johat ilyen reggeli ize
__________________
The thing is that ah'm a fuckin businessman. Right? The demolition business.
Válaszol idézettel
  #19  
Régi 2007-01-04, 14:47
Maris logója
Maris Maris nem elérhető
Feeling good
 
Csatlakozott: 05-05-14
Hely: Mopszfarm
Összes hozzászólás: 22.353
Blog Entries: 14
Maris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embere
Üzenetküldés MSN-en keresztül Maris részére
Alapbeállítás re: Társadalom,pszichológia,emberek...

Idézet:
fufala eredeti hozzászólása
az anorexiáról csak annyit, h főleg az olyan lányok esnek ebbe a csapdába akik maximalisták, és ezt a szüleiktől "öröklik", vmint a kedves mamájuk nem fogadja el őket úgy ahogy vannak, hanem folyton rájuk akarja erőszakolni az elképzeléseit
van ilyen eset is,de annyi minden állhat a hátterében...

A kutatások alapján felismertek bizonyos tényezőket, melyek hozzájárulnak a betegség kialakulásához. Ezek a következők:

* Olyan szociális légkör, amely a vékonyságra helyezi a hangsúlyt.
* Az az alapvető szociális konfliktus, mely a nőkkel szembeni elvárások különbözőségéből fakad. A nőtől elvárják, hogy legyen szolgálatkész és kedves, ugyanakkor hangsúlyozza függetlenségét és önállóságát.
* Egy olyan légkör, mely alapvetőnek tartja az önkontrollt, és a személyes szükségletek kifejezését korlátok közé szorítja.
* Az anorexia kialakulásában továbbá biológiai tényezők is szerepet játszanak.

http://www.behsci.sote.hu/nok/w_ecikk2.htm
__________________

Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban. - Tolsztoj
Válaszol idézettel
  #20  
Régi 2007-01-04, 14:50
Maris logója
Maris Maris nem elérhető
Feeling good
 
Csatlakozott: 05-05-14
Hely: Mopszfarm
Összes hozzászólás: 22.353
Blog Entries: 14
Maris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embereMaris a fórum leghíresebb embere
Üzenetküldés MSN-en keresztül Maris részére
Alapbeállítás re: Társadalom,pszichológia,emberek...

Idézet:
fufala eredeti hozzászólása
a szilikon cuccokról meg csak annyit,h rossz,ha valaki nem látja úgy szépnek magát,ahogy sikrült
és nem tudja magát elfogadni, azt gondolja,h ilyen külsődleges dolgokon múlik a boldogság, meg a társ megtalálása
én is sokáig voltam komplexusos bevallom őszintén, de már nem érdekel
szép vagyok és kész!
ehhez kell egy olyan környezet is ami támogat ebben... de vannak akik egyedül maradnak a gondjaikkal vagy olyan környezetben vannak ami még erősíti is bennük az elégedetlenséget
__________________

Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban. - Tolsztoj
Válaszol idézettel
Válaszol


Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató)
 
Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
Új témákat nem hozhatsz létre
Válaszokat nem küldhetsz
Fájlokat nem csatolhatsz
A hozzászólásaidat nem módosíthatod

BB code : bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva

Fórum ugrás


A pontos idő 17:03 , a GMT +2 időzóna szerint.