| Fórum főoldal | Regisztráció | Taglista | Közösségi csoportok | Naptár |
| Duma Kötetlen beszélgetés... |
![]() |
| Téma eszközök | Megjelenítési módok |
|
|
||||
|
||||
|
|
|
|||
|
|||
|
Idézet:
![]() Azért legalább van valami amiben nem egyezik az izlésünk
|
|
|
||||
|
||||
|
Biztos találnánk még dolgokat, de hagyjunk holnapra is felfedeznivalót.
|
|
|
||||
|
||||
|
Idézet:
![]() " A jó nevű Steve McQueen első nagyjátékfilmje teljesen érthetően osztja meg a közönséget, mind a forma, mind a tartalom miatt. Az Éhség lassú, embert próbálóan lassú film, amely ráadásul némaságával is tüntet. Egyetlen jelenet van csak, negyedórán keresztül tartó vágás nélküli statikus kép, amikor ketten beszélgetnek egy asztalnál, mit beszélnek, hadarnak, szöges ellentétét képezve ezzel az addig látottaknak - egyúttal ez az a rész, amikor Bobby Sands bejelenti végzetes éhségsztrájkját. Hozzáteszem, egyetlen percig sem untam. Nem csak azért, mert a fényképezés fantasztikusan szuggesztív, de ezek a képek beszédesebbek is bármilyen dialógnál. A gyomorgörcstől reszkető rohamrendőr, aki nem azért üt, mert erős, hanem mert retteg; a fia kifröccsenő vérétől csatakos anya néma őrülete; a magabiztos és elszánt ellenállók egyetlen tekinteten is átsütő heroizmusa. És ezzel ott is vagyunk, ahol a part szakad, hiszen hogy jön ahhoz Steve McQueen, hogy köztörvényes gyilkosokat áldozatként, hősként állítson be - tette fel a kérdést sok-sok ember a bemutató után. Ne akarjuk ezt kibogozni, élvezzük a filmet." Jól láttam a trailerből, hogy ütős lesz a fényképezés a filmben.
|
||||
|
||||
|
Oscar díjazottakhoz mit szóltok?
Szerintem a Hurt locker aránytalanul sok oscart kapott, tetszett a film egyébként de annyira nem nagy szám mint amilyen kategóriákban díjazták. Tarantinot sajnálom mert az Inglorius basterdsért megérdemelte volna a legjobb filmet, meg a forgatókönyvért is, a másik film ami még kaphatott volna díjat az az Up in the air, de hát az oscar már csak ilyen, mindig van egy kiszemelt film aminek odaadják az összes fontosabb dijat.(legalábbis az utobbi években igy ment)
|
||||
|
||||
|
Idézet:
Avatar legjobb operatőr... ![]() ![]() Az idegennyelvű filmek között meg egyenesen felháborít, hogy egy szarnak adták, ilyen mezőnyben mint mellette a Fehér szalag és a Fausta éneke, amik még a rendes filmek között jelölteknél is jobbak...
|
||||
|
||||
|
...jajj, au, wááá, haggyá', segítség, keeeeeeelll....
![]() ![]() ![]() ....vazz ez igazi ZS kategória, Über mindenek felett.. ![]() 1:35-nél egy csávót a levágott karjával ütlegel... ezt nem hixem el.. ![]()
|
||||
|
||||
|
Idézet:
én a bombák földjén-t nem láttam, de a tarantino film sztem nem érdemel oscart. még jelölést se. gondolom nem tudtak mit kitalálni, mert a többi még szarabb volt a kínálatból ![]() egyébként meg ne felejtsük már el - bár ahogy látom inkább még mindig nem sikerült felfogni - hogy az oscar nem a művészfilmek, hanem a hálivúdi filmek díja. az meg mind olyan amilyen, komolyan nem értem, ezt miért nem megy megérteni évek óta
|
||||
|
||||
|
Idézet:
Van emelyik nem (Shindler listája) A halivúdi vs. művészfilmek között meg igazad van de én az idegennyelvű filmekre írtam és csak magénvélemény, hogy jobbak, mint a nagyfilmek. Azért volt pár kivétel: Jó példa, mivel mindenki ismeri a Száll a kakukk fészkére. 5 Oskar-t vittek haza (+4 jelölés) köztük kezdő filmesként kapott Milos Forman rendezőit érte. Bár ez 75 ben volt. ![]() Azóta sztem, csak a Tégla, Szakasz és Forrest gump érdemelte meg. Ja és a Keresztapa.
|
||||
|
||||
|
Idézet:
pl. az első jó háborús film amit láttam, az a halál 50 órája volt, de a 20. után már el se kezdtem nézni, mert meguntam. ha az első a bombák földjén lett volna, lehet az lenne a kedvencem a kategóriában. ez az egész ceremónia elvesztette már azt, ami miatt alakult, legalábbis én így érzem. próbálnak kiválogatni olyan filmeket, amelyek egy kicsit mások, valamiben újat mutatnak, több kevesebb sikerrel. meg próbálnak olyat csinálni. kutyából nem lesz szalonna ![]() edit: de egy újszülöttnek minden vicc új, szóval van akinek még nem lerágott csont. meg lehet van olyan, akinek sosem lesz az.
|
||||
|
||||
|
zsido meg háborus téma mindig nyerő oscaron,
ezzel kapcsolatban van egy kedvenc jelenetem az Extrasbol, Kate Winslet panaszkodik, hogy már négyszer jelölték oscarra de sosem kapott és ezért most elvállal egy holokausztos filmet mert azért tuti jár, a poén az, hogy tavaly kapott is ilyen filmért oscart ![]() ja és szerintem nagyon vicces sorozat, a magyar címe Futottak még, csak ajánlani tudom
Utoljára módosítva: Popszi által : 2010-03-09 17:09 |
|
|
||||
|
||||
|
Idézet:
|
||||
|
||||
|
A Fehér Szalag.. tegnap néztük, szerintem Haneke legjobb filmje eddig... csak ajánlani tudom..
haborus filmek kozul nekem a Full Metal Jacket a legnagyobb kedvencem
When you look into an abyss, the abyss also looks into you. Utoljára módosítva: kemo által : 2010-03-10 10:46 |
|
|
||||
|
||||
|
Idézet:
Azt hiszem ki van nyalva a seggem remek filmek tekintetében. Ismét egy magával ragadó, mély nyomokat hagyó film. 10/10 Gondolom az angolok nem örülnek, hogy benéztek az ő sötét szőnyegük alá is... A film tényleg alátámasztja, hogy néha egy kép többet ér ezer szónál. ![]() (ezt különösen Popszinak üzenem, aki egyszer kérdezte, hogy mire jók a fotók, halottakról és szörnyűségekről)
|
||||
|
||||
|
51-es bolygó- nagyon muris animációs film
10/7felvéve- tipikus amcsi film, de mégis valahogy más és jó 10/6 stup2- táncos zenés film, meglepően jó 10/8 kendvenc háborúsfilm: kapitány és katona ![]()
Minden lehetséges, de semmi sem kötelező. Az emberiség legnagyobb kérdései! Most YES vagy COOL Botrány a goán!! Elszabadult egy Kific!! Doktor úr, mostanában LSD meg GOA! IIIIgeeeen, akkor MAIN STAGE O.Z.O.R.A. Elvileg szarul vagyok!!! Gyakorlatilag meg buli van!!! |
|
|
||||
|
||||
|
Na várjál, nem erre értettem a multkor amit irtam, meg föleg nem filmekkel kapcsolatban, de mindegy is most nincs kedvem itt vitatkozni róla.
|
||||
|
||||
|
Idézet:
|
||||
|
||||
|
stefán fing könyvéből készített film-végitélet 1-4
amikor egyedül néztem akkor eléggé parás volt a film. de aztán átjöttek egy páran és a film hirtelen átváltott vígjátékká ![]() fetrengtünk rajta![]() amúgy könyvben jobb ![]() 10/6
Minden lehetséges, de semmi sem kötelező. Az emberiség legnagyobb kérdései! Most YES vagy COOL Botrány a goán!! Elszabadult egy Kific!! Doktor úr, mostanában LSD meg GOA! IIIIgeeeen, akkor MAIN STAGE O.Z.O.R.A. Elvileg szarul vagyok!!! Gyakorlatilag meg buli van!!! |
|
|
||||
|
||||
|
Idézet:
![]() ![]() Egyébként anno mikor olvastam azt a könyvet nekem tetszett!! ![]()
|
||||
|
||||
|
Nem lehetne úgy csinálni, hogy ha valaki megnéz egy filmet az nem csak bebüfögi ide, hogy megnéztem ezt meg ezt hanem ír róla valamit pár szóban?
Mert így inkább a helyzetjelentésbe kéne rakni. ![]() Valami szintet tarthatnánk az értelmesebb topikokban azért.
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|