Welcome to GOA.HU Psychedelic Trance Community Mark forums read | View Forum Leaders
GOA.HU Psychedelic Trance Community



Minden, ami orosz. Művészet, társadalom, gasztronómia
Értékelés: 3 szavazat, 5,00 átlag.

Borscs

Posted 2009-07-09 at 15:05 by Maris
Címkék gasztronómia


» 25 dkg marhahús
» 25 dkg burgonya
» 20 dkg cékla
» 20 dkg friss fejes káposzta
» 15 dkg petrezselyemgyökér
» 5 dkg zsír
» 5 dkg paradicsom
» 5 dkg vöröshagyma
» 5 dkg paradicsompüré
» 4 dkg liszt
» 1,5 dl tejföl
» fél dl ecet
» 1 babérlevél
» bors és só

A húst 1,5 liter vízben feltesszük főni. A felaprított zöldségeket kevés zsírban húslével pároljuk 20-25 percig, majd belekeverjük az ecetet és a paradicsompürét. Ha a zöldség puha beletesszük a gyalult káposztát a felkockázott burgonyát és ráöntjük a kész húslevest. Beletesszük a babérlevelet és megborsozzuk, ezután kb. 20 percet forraljuk, majd berántjuk és további 10 percig forraljuk. A húst és a paradicsomot felkockázzuk és csak pár perccel a tálalás előtt tesszük a levesbe. Tálaláskor 1 kanál tejfölt teszünk minden tányér levesbe.
Olvasás 6882 Kommentek 2 Címkék módosítása
Összes komment 2

Kommentek

  1. Régi komment
    Danee logója
    nyamm, ezt nagyon jó hogy postoltad! imádom, meg is csinálom hamarosan
    Posted 2009-07-09 at 15:22 by Danee Danee nem elérhető
  2. Régi komment
    shine logója


    Rainer Sigg Moszkvában:

    "A német szakács degusztációs menüje orosz céklalevessel kezdődött. „Amikor Moszkába érkeztem – jegyzi meg – azt hittem, tudok borscsot főzni, de tévedtem. Itt tanultam meg, ma már teljesen másképp készítem, mint azelőtt.”

    Először is külön főz egy marhahúslevest, amit céklás, zöldséges, tojásfehérjés, darált húsos keverékkel és jégdarálékkal tisztít meg. Kristálytiszta, céklavörös bouillon keletkezik. A benne főtt marhaszegyet vékony csíkokra vágja. Külön párolja a levesbetétnek való zöldségeket: vékony csíkra vágott hagymát, karottát, céklát, káposztát.

    Hozzáad még kevés paradicsompürét, finomra vágott fokhagymát, felönti kevés pezsgőecettel. Ha az ecet elpárolgott, felönti a céklás bouillonnal. Mikor megfőttek a zöldségek, visszateszi a levesbe a marhahúst. Evőkanyálnyi szmetanával tálalja, ami a mi tejfölünknél zsírosabb, jobban hasonlít a francia crème fraîche-hez. Azt a tippet adja még, hogy ha késhegynyi keményítőliszttel sűrítjük a levest, akkor nem folyik szét rajta azonnal a tejföl, hanem tovább megőrzi a tartását. A végeredmény egy igen szép leves, a hús puha, a zöldségek nincsenek túlfőve. Elegánsan savanykás, tiszta íz."

    http://buvosszakacs.blog.hu/2009/05/...va#more1116119
    Posted 2009-07-09 at 21:36 by shine shine nem elérhető
 

A pontos idő 00:51 , a GMT +2 időzóna szerint.