Welcome to GOA.HU Psychedelic Trance Community Mark forums read | View Forum Leaders
GOA.HU Psychedelic Trance CommunityBejegyzés értékelése

térben nincs idő de te létre hozhatod?

Posted 2009-09-19 at 20:32 by sziddhi

Idézet:
yi_H eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szint ketfelekepp latsz - vagy egy targyrol verodik vissza feny vagy maga a targy sugaroz ki fenyt. A nap "egese" soran kisugarzott energia egy resze a fotonok, amiknek kulonbozo (a napban zajlo fizikai folyamatok altal meghatarozott) hullamhosszuk van. Ennek egy szuk spektrumat erzekelik a szemunkben talalhato receptorok, amik a rengeteg kulonbozo hullamhosszu es intenzitesu (hany foton gyutt..) fenybol csak a "piros", "zold" es "kek" hullamhosszhoz kozelieket erzekelik, majd ebbol kikevernek egy bizonyos szint aminek a magyarok eppenseggel a sarga elnevezest adtak. Egyebkent egy masik tartomanyat is erzekeljuk a kisugarzott fenynek - a hosugarzast... Persze ezt is csak kozvetve erzekeled, a bor valojaban hovezetest erzekel ami az atadott homennyiseg bizonyos ido alat.. ezert lehet hogy a szobaban ahol a dolgoknak kb ugyanaz a homerseklete a fat langyosnak erzed a vasat pedig hidegnek. vagy hogy ugyanazt a napsutest egesz masnak erzed nyari 40 fokban mint egy oszies 20ban.
Ez a dolog erzekeles resze az en ertelmezesem szerint. Pl erzekelem hogy irtal a nap szinerol aztan en ezt ertelmezhetem ugy hogy szeretnel csevegni a nap szinerol

Diohelyban ennyi. Gondoltam erdekel a nap szine...

--
btw ha egy ilyen banalisan egyszeru dolog mint a nap szine ennyire komplex (a fizikai folyamatokba inkabb bele se menjunk hogy hogyan is jon ki az a sarga szin..).. szoval ha minden ennyire komplex hogyan gondolhatja barki is hogy latni fogja a valosagot?
szuper
Olvasás 2594 Kommentek 0 Címkék módosítása
« Jégverem?     Main
Összes komment 0

Kommentek

 

A pontos idő 14:34 , a GMT +2 időzóna szerint.